Pomii fructiferi sunt prezenţi în aproape orice grădină, chiar dacă uneori sunt plantaţi doar în scop ornamental pentru frumuseţea florilor, frunzişului sau a fructelor. In această situaţie pomii fructiferi sunt trataţi ca arborii ornamentali.

 

În cazul în care însă pomii fructiferi sunt plantaţi pentru a valorifica fructele în scop personal sau comercial îngrijirea lor este mai laborioasă, necesită mai multe cunoştinţe de specialitate şi li se acordă mai multă atenţie în scopul creşterii producţiei de fructe cantitativ şi calitativ concomitent cu menţinerea sănătăţii şi vigorii pomului.

 

În această situaţie lucrările de specialitate ca tăierea de formare, tăierea de fructificare (diferite în funcţie de specie şi soi); tratamentele fitosanitare (aplicate într-un anumit moment şi la o amumită fază de creştere sau fructificare); fertilizările faziale sunt foarte importante. Nerespectarea tehnologiei, a momentului optim sau a dozelor duce la deprecierea recoltei chiar compromiterea totală a ei, la deteriorarea pomilor şi în timp, la moartea lor prematură.

 

ccr-pomi---pomi-fructiferi-F

 

Contact:

Vă invităm să ne contactați la:

Telefon:

0723.81 54 58 0761.62 62 65

E-mail:

office@marioartgarden.ro